Goede doelen

Liliane fonds

Het is een prachtig streven: een wereld creëren waarin arme kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen én inzetten. Het is de wereld waar het Liliane Fonds aan bouwt.

Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maakt het Liliane Fonds kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Er is nog heel veel werk te verzetten, zeker in de armste delen van de wereld. Door de armoede is daar weinig aandacht voor zaken als gezonde voeding, medische zorg en hygiëne.

Bestel het kerstpakket ‘Hart voor Oranje’, dan doneer je rechtstreeks € 1,50 per pakket aan het Liliane Fonds. Samen bouwen we aan een mooiere wereld.

Liliane fonds
Alzheimer

Alzheimer

Wie ouder wordt is vaker vergeetachtig. Meestal is dit onschuldig. Toch kunnen geheugenproblemen een eerste teken van dementie zijn. In ons land leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie.

Niet voor niets werkt Alzheimer Nederland er hard aan om dit groeiende maatschappelijke probleem terug te dringen. Het doel: een toekomst zonder dementie en in de tussentijd een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Alzheimer Nederland geeft voorlichting over dementie, biedt ondersteuning en komt op voor betere zorg voor mensen met dementie. Daarnaast maakt de stichting wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Door financiële steun te bieden, maar ook door samen te werken met onderzoekers, bedrijven en particulieren. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Alzheimer Centra waarbinnen onderzoek, begeleiding en behandeling samenkomen.

Van elk verkocht pakket ‘Tijd van Toen‘ gaat er € 1,50 naar dit goede doel.